APRILE – GIVING UP TIME (EP)

Vanuit de Detroitse ‘Motown’-soulsound ontstond een nieuwe muziekstroming die ‘neo-soul’ of ‘nu soul’ heet. Daarin worden muziekgenres als soul, moderne R&B en hiphop in elkaar vermengd. Soms hoort men zelfs bepaalde invloeden vanuit de reggae- en de gospelmuziek in dit vooral in Afro-Amerikaanse kringen.

In België is ‘Aprile’ (aka de 27-jarige Nicolas Donnay uit Herve) een artiest die dit neo-soulgenre practiseert en begin dit jaar vijf nummers heeft samengebracht op zijn debuut-ep “Giving Up Time”. Van dit minialbum zijn er zelfs al twee singles getrokken met de tracks” Love Inside” en “On Oppression” die u beiden op de video’s bij deze recensie kunt beluisteren. En ook het nummer “Evil Love” uit deze plaat zal zich weldra een weg proberen te banen als single.

Nadat ‘Aprile’ zich in de voorbije jaren vooral in Wallonië en Brussel heeft gemanifesteerd, wil hij met deze eerste plaat op de internationale markt mikken en zich intensief voorbereiden op de release van een volwaardig album. Naast de drie hierboven reeds vermelde songs staan er nog twee andere nummers op deze plaat met de funky titeltrack “Giving Up Time” en het op een leuke discobeat drijvende “Best Of Me”.

De energieke funky sound die door ‘Aprile’ op deze plaat gecreëerd wordt via allerlei samples, elektronica, synthesizers en ‘bass & drum’ zorgt voor heel dansbare nummers. Dit minialbum is alleszins veelbelovend voor de muzikale toekomst van deze sterk zingende Belgische entertainer.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
   
 

Label: DPPART

video